Roda de Ter revalida el Segell Infoparticipa amb un 87% de transparència informativa

Última revisió 03-05-2024 08:46
24/04/2024

El web institucional de l'Ajuntament de Roda de Ter ha estat reconegut un any més per la seva transparència informativa amb l'obtenció del Segell Infoparticipa, amb un 87%. Aquesta distinció, atorgada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ressalta els esforços de l'ajuntament per mantenir un alt nivell de transparència i accés a la informació per als seus ciutadans.

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB ha analitzat 52 indicadors establerts segons la Llei de Transparència del 2013. Aquests indicadors aborden qüestions clau com: Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, quines eines ofereixen per a la participació ciutadana, entre d'altres.

Malgrat l'evolució positiva en el nombre d'ajuntaments guardonats, amb 116 premiats aquest any enfront dels 48 de la primera edició el 2013, Catalunya encara no arriba als nivells desitjats de transparència. Els investigadors subratllen que un 20% dels consistoris catalans encara no han aconseguit la distinció.

En la 11a edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa, que es va celebrar el passat dia 9 d’abril, es va atorgar el Segell Infoparticipa a 129 administracions territorials de Catalunya com a reconeixement a la transparència informativa dels seus webs institucionals. Aquesta distinció reafirma l'Ajuntament de Roda de Ter com un exemple de bones pràctiques en matèria de transparència, posant de manifest el seu compromís amb la rendició de comptes i la participació ciutadana.

La 3a tinent d'alcalde i regidora de Comunicació, Roser Montané, amb el segell Infoparticipa 2023
La 3a tinent d'alcalde i regidora de Comunicació, Roser Montané, amb el segell Infoparticipa 2023