L'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter impartirà el curs vinent el primer cicle formatiu de grau mitjà d'activitats eqüestres d'Osona

Última revisió 05-04-2024 14:16
05/04/2024

La consellera d’Educació, Anna Simó, ho ha anunciat en la visita que ha fet aquest divendres al municipi

L'IES Miquel Martí Pol de Roda de Ter impartirà el curs 2024-2025 un nou cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d'activitats eqüestres. La consellera d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó, ho ha anunciat aquest divendres 5 d'abril, després de visitar el centre i de reunir-se amb l'equip directiu. Simó ha estat acompanyada de l'alcalde, Toni Mas, i de la directora dels Serveis Territorials, Gemma Boix.

L'institut rodenc serà el setè centre del país que oferirà aquesta formació i el tercer de titularitat pública.

Per ampliar la informació i llegir la nota de premsa, cliqueu aquí.

 

UNA OFERTA FORMATIVA ÚNICA A LA ZONA I AMB COMPLICITATS DEL SECTOR

El CFGM en activitats eqüestres són uns estudis postobligatoris que capaciten per menar i cuidar el bestiar equí en cadascuna de les fases productives, i també per desenvolupar activitats de guia per itineraris eqüestres. La formació fa especial atenció especial a la seguretat i benestar animal, a la utilització i el manteniment de les instal·lacions, la maquinària i equips i a la normativa de benestar animal o de protecció ambiental. La durada és de 2.000 hores (1.650 hores en un centre educatiu i 350 hores en un centre de treball), distribuïdes en dos cursos acadèmics.

La directora de l'Institut Miquel Martí i Pol, Mercè Palau, explicava que el mínim d'alumnes per  arrencar el cicle és de 10 però que es pot arribar a cobrir una demanda de fins als 25. El retorn rebut fins ara, quan encara no s'havia aprovat oficialment el cicle, és molt bo i «ja hem tingut trucades de gent que s'hi ha interessat». La presentació de sol·licituds començarà la darrera setmana de maig.

El cicle d'activitats eqüestres s'ofereix actualment en centres de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Manresa (Bages), Sant Martí Vell (Gironès), Santa Susanna (Maresme), Mollerussa (Pla d'Urgell) i Torredembarra (Tarragonès) i ara s'hi sumarà Roda de Ter.